Wie cannabis gebruikt heeft een grotere kans harddrugs te gaan gebruiken ( de zgn. “stepping stone” theorie).

Dit is zeker niet waar, hele volksstammen van cannabisgebruikers gaan niet verder dan het roken van een joint !!
De kans dat een blower overstapt naar harddrugs is desalniettemin wel altijd aanwezig: daarom is het ook belangrijk om ook die eerste stap niet te maken.
In Nederland zijn we daar in geslaagd: slechts 12 % van de totale bevolking heeft ooit cannabis gebruikt. In de VS is dat 28 %, in Australiƫ zelfs 40 %.
Met als gevolg dat Nederland weinig harddrugsgebruikers kent, en zeer weinig drugsdoden.